Ελλάδα

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 13 -18/7

 ΒΟΛΟΣ, Greece
 13th Jul
3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο πόλεως BLUE SEA 3*
315 / Άτομο

This package is not available!

Περιγραφή εκδρομής

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

13 – 18 Ιουλίου 2024

6 ημέρες 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η  + 2η ημέρα :  ΒΟΛΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ : Συγκέντρωση των εκδρομέων  και αναχώρηση από τον χώρο του  Δημαρχείου στις 23:00 μ.μ. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν φτάνουμε στο λιμάνι της Καβάλας . Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση στις 06:00 για το νησί της Λέσβου .  Άφιξη στην Μυτιλήνη στις 15:35. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα θαυμάσουμε τα διατηρητέα νεοκλασικά ( αρχοντικά )  και τα δυτικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής κτίρια όπως ο Ιερός Ναός Αγίου Θεράποντα.  Διανυκτέρευση .

3η ημέρα : ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ – ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ  ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ – ΜΟΛΥΒΟΣ :  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Μονή του Αγίου Ραφαήλ. Επίσκεψη στην Μονή και χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Ταξιάρχη στο Μανταμάδο όπου βρίσκεται η ανάγλυφη εικόνα του Ταξιάρχη.  Σύμφωνα με τον θρύλο, η μονή δέχθηκε την επιδρομή Σαρακηνών πειρατών, οι οποίοι κατέσφαξαν τους μοναχούς με εξαίρεση έναν νέο δόκιμο καλόγερο, ο οποίος πρόλαβε να κρυφτεί στην οροφή της εκκλησιάς. Από εκεί είδε μετά το μακελειό τη μορφή του Αρχαγγέλου να φτερουγίζει πάνω από τα πτώματα των μοναχών. Παίρνοντας χώμα, που είχε ποτιστεί με το αίμα τους, και κερί έφτιαξε τη μορφή του «Ταξιάρχη», όπως πρόλαβε να την αντικρίσει. Συνεχίζουμε για την  γραφική Μύθημνα ή αλλιώς πιο συχνά Μόλυβος . Ο Μόλυβος είναι μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Λέσβου και χαρακτηρίζεται από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τη γραφική του αρχιτεκτονική.  Ελεύθερος χρόνος στην πόλη  για βόλτα και μεσημεριανό φαγητό . Αναχώρηση για την Μυτιλήνη .  Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΛΕΙΜΩΝΟΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ – ΠΕΤΡΑ : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Λειμώνος η οποία βρίσκεται κοντά στην Καλλονή και ιδρύθηκε το 1526 από τον Άγιο Ιγνάτιο Αγαλιανό . Στο ιεροφυλάκιο της Μονής φυλάσσονται και λείψανα του αγίου Ιγνατίου και άλλων αγίων, καθώς και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, αλλά και τεμάχιο από την Τίμια Ζώνη της Παναγίας. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει τις αξιόλογες τοιχογραφίες που κοσμούν το εσωτερικό του μοναστηριού και χρονολογούνται από τον 16ο-17ο αιώνα. Χρόνος ελεύθερος για προσκύνημα. Στην συνέχεια θα περάσουμε από την Καλλονή που είναι γνωστή για τις σαρδέλες και θα συνεχίσουμε για την Πέτρα. Κύριο αξιοθέατο της Πέτρας δεν είναι άλλο από τον ναό της Παναγίας Γλυκοφιλούσας που δεσπόζει πάνω σε έναν βράχο (εξ' ου και το όνομα Πέτρα) με τα 114 σκαλοπάτια του στο κέντρο του οικισμού. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στην ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος . Διανυκτέρευση .

5η ημέρα : ΑΓΙΑΣΟΣ – ΠΛΩΜΑΡΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΥΖΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ  : Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση το προάστιο Βαρειά , εκεί όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος . Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Θεόφιλου το οποίο διαθέτει 86 ζωγραφικούς πίνακες από την ιδιωτική του συλλογή. Συνεχίζουμε  για την Αγιάσο το πολύχρωμο ορεινό στολίδι της Λέσβου . Παλιά καφενεία , εντυπωσιακά σπίτια – κοσμήματα με χρωματιστά μπαλκόνια και παράθυρα  και  φιλόξενοι άνθρωποι υποδέχονται τον επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας. Συνεχίζουμε για την πατρίδα του ούζου το Πλωμάρι. Εκεί θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη. Θα μάθουμε για την ιστορία και την παραγωγή του πιο διάσημου ούζου . Συνεχίζουμε για την πόλη της Μυτιλήνης, χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα και ψώνια στο νησί της Σαπφούς . Αναχώρηση για το λιμάνι , επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση στις  19:00 μ.μ για το λιμάνι του Πειραιά .

6η ημέρα: ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΒΟΛΟΣ : Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07:00 το πρωί . Επιβίβαση στο λεωφορείο και με ενδιάμεσες στάσεις στην διαδρομή άφιξη στο στην πόλη μας το μεσημέρι έχοντας πάρει μαζί μας τις καλύτερες αναμνήσεις από το νησί της Λέσβου. 

 

HOTEL

 Άτομο σε δίκλινο

Τρίτο άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο

Μονόκλινο

Early booking

Κανονική τιμή

Early

booking

Κανονική

τιμή

Early

booking

Κανονική τιμή

BLUE SEA 3***

 

315,00 €

340,00 €

   246,00 €

271,00 €

380.00 €

405,00 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BLUE SEA 3*** στο κέντρο της Μυτιλήνης
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση από Καβάλα – Μυτιλήνη και επιστροφή Μυτιλήνη – Πειραιάς
 • Πρωινό σε μπουφέ του ξενοδοχείου
 • Μεταφορά με πολυτελής κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας με δωρεάν WI-FI
 • Όλες οι μετακινήσεις – ξεναγήσεις
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ

 • Ότι δεν αναφέρετε στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία , αρχαιολογικούς χώρους , φιλοδωρήματα
 • Ειδικός φόρος διαμονής : 3,00 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ

14/07/2024  ΚΑΒΑΛΑ – ΜΥΤΙΛΗΝΗ  06:00 – 15:35

17/07/2024 ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ  19:00 – 07:00

 

Σημείωση :

 • Eπιβάρυνση σε εξωτερική τετράκλινη καμπίνα 29,00 € / άτομο (περιορισμένη διαθεσιμότητα)
 • Επιβάρυνση σε εξωτερική καμπίνα δίκλινη 32,00 € / άτομο ( περιορισμένη διαθεσιμότητα )
 • Για την έγκυρη κράτηση απαιτείτε προκαταβολή το 30 % του συνολικού ποσού
 • Εξόφληση 7 ημέρες πριν την αναχώρηση

Συνοπτικά

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 13 - 18/7

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορά με πούλμαν από Βόλο - περιηγήσεις ξεναγήσεις όπως αναφγέρονται στο πρόγραμμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • γεύματα, οτι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και ειδικός φόρος διαμονής 3€ το δωμάτιο την διανυκτέρευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 0

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα ταξίδια στο email σας

Επικοινωνία

Κ.Καρτάλη 129, Βόλος 38221
Τηλ: 2421 076440
E-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Follow us on