Μάλτα Αγ.Πνεύματος


 

395.00

Ναί
 

Μάλτα, το Νησί των Ιπποτών

Με την επιμέλεια και οργάνωση του Στέφανου Χατζημανώλη

 

14 - 17 Ιουνίου 2019 4 ημέρες


Με απευθείας πτήσεις της Ryanair
 από Θεσσαλονίκη.

ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 

 

Λίγα λόγια για τη Μάλτα: 

 Το νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!

 

ΔΩΡΟ Παρακολούθηση του οπτικοακουστικού θεάματος 5D
με θέμα την ιστορία της Μάλτα

 

Ο Insider μας στη Μάλτα : κος Στέφανος Χατζημανώλης

Μοναδικός, χαρισματικός, δραστήριος, επικοινωνιακός, έχει κάνει σκοπό της ζωής του την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη σε όλα τα επίπεδα. Ιδρυτής της Silver Holidays, με εξειδίκευση στους προορισμούς της Μάλτας, της Καππαδοκίας, του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Συρίας, της Ιορδανίας. Δυνατή προσωπικότητα που επιμένει στην παραμικρή λεπτομέρεια, με το στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ήταν εκείνος ο οποίος ‘’σύστησε’’ τη Μάλτα στο Ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό πριν χρόνια. Ο ίδιος και η σύζυγος του, ‘έχουν ζήσει στη Μάλτα για χρόνια στο παρελθόν και έχουν συνεργαστεί με όλους τους τοπικούς φορείς της περιοχής. Στη Μάλτα νοιώθει σαν το σπίτι του και ανυπομονεί να δείξει και σε εσάς, τις ομορφιές του εκπληκτικού Αρχιπελάγου της Μάλτας. 

 

 

Ένα ταξίδι μια τιμή! Οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ


τους φόρους αεροδρομίων 145 €

Aναχώρηση

Ξενοδοχείο

Περιοχή

Διατροφή

Τιμή σε δίκλινο ΑΤΟΜΙΚΟ

Τιμή σε δίκλινο ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ

Παιδική τιμή

2-12 ετών

Επιβ. Μον.

Αερ. Εταιρεία/Πτήσεις

14/IOYN

4ημ.

Kennedy Nova 4*

Sliemaστο παραλιακό μέτωπο

Πρωινό

395 €

445 €

325 €

130 €

Ryanair

Θεσ/νίκη-Μάλτα

0935-1020
Mάλτα- Θεσ/νίκη

1155-1440

The Waterfront 4* sup.

Sliemaστο παραλιακό μέτωπο

Πρωινό

445 €

495 €

375 €

160 €

*Ένα ταξίδι…μια τιμή ! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων (145 €).
* ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Αεροπορικά εισιτήρια , διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογής σας, πρωινό, μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο,

 Στο εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια σύμφωνα με τις παραπάνω πτήσεις
- Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
- Περιλαμβάνεται 1 χειραποσκευή (διαστ.40x20x25) ανά άτομο & 1 αποσκευή 20κ ανά 2 άτομα
- Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας.
- Τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
- Πρωινό καθημερινά
- Ξενάγηση στη Valletta
- Ξενάγηση στην Mosta – Mdina και στους Κήπους του Αγ. Αντωνίου
- Ξενάγηση στη Sliema  και στις Τρεις Πόλεις
-Παρακολούθηση του οπτικοακουστικού θεάματος 5D με θέμα την ιστορία της Μάλτα.
- Ελληνόφωνος ξεναγός.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
- Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
- Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Προαιρετικές εκδρομές
- Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
- Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,5€ ανά άτομα / ανά ημέρα).
- Προαιρετική εκδρομή στο νησί Γκόζο κόστους
40 € κατά άτομο. Δήλωση συμμετοχής κατά την εγγραφή σας.

 

 

1η ημέρα :  ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΛΤΑ – BAΛΕΤΤΑ (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και αναχώρηση για Μάλτα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Μάλτας μετά από πτήση μιάμισης ώρας. Αναχώρηση για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Valletta. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά.Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (FlorianaGate)τοτοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών , εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα , παρεκκλήσια και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προιδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν . Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το συντριβάνι με τους Τρίτωνες ( TritonFountain )και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας κάλους του .Όλα γύρω μας είναι ανακαινισμένα από τον μοναδικό αρχιτέκτονα RenzoPiano η Valletta μας υποδέχεται σε ένα σύμπλεγμα κατασκευών , 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια , τάφροι και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής πόλης –κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018 που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο ! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα , είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό , μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών , το γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (OurLadyofVictory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο , το Πρωθυπουργικό γραφείο , είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca , ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (GrandHarbour ) και τις Τρείς Πόλεις (ThreeCities ). Ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggioθα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά ( IlSuqtalBelt )με τα αγροτικά προιόντα της Μαλτέζικης γης , είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα επισκεφθούμε . Στον ελεύθερο χρόνοι σας ,θα σας προτείνουμε να διασχίσετε τα στενά δρομάκια παράλληλα και κάθετα με τον κεντρικό πεζόδρομο (Republicstreet )να επισκεφθείτε τη Straitstreet με τα ατμοσφαιρικά μικρά cafe τους κήπους Hastings , τη συνοικία της Αγ.Βαρβάρας (St.BarbaraBastions) με την υπέροχη θέα στο λιμάνι και το FortElmo στο βασικότερο σημείο της Valletta (παλαιά φυλακή όπου ‘’γυρίστηκε’’ η ταινία το Εξπρές του Μεσονυκτίου). Παρακολούθηση του οπτικοακουστικού θεάματος 5D με θέμα την ιστορία της Malta .Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας (το μεσημέρι). Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος για ξεκούραση.

2η ημέρα : MOSTA – MDINA – ST’ ANTON GARDENS – ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (Senglea, Vitoriosa, Cospicua)

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την ξενάγηση στο κέντρο του νησιού, με πρώτη επίσκεψη στο Καθεδρικό Ναό της Παναγίας στη Μόστα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Μεδίνα, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την αριστοκρατική κοινότητα του Attard και τους περίφημους κήπους του Αγίου Αντωνίου και το Προεδρικό μέγαρο. Έπειτα θα γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The three cities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα.

 

 

3η ημέρα : Εκδρομή στο νησί ΓΚΟΖΟ (GOZO)

Μετά το πρωινό, και για όσους το επιθυμούν προαιρετικά, ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα :   ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.