BENELUX – Κάτω Χώρες 6 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη Εγγυημένη αναχώρηση για: 22/02/23


 

545.00

Ναί
 

Άμστερνταμ, ZaanseSchans, Μάρκεν, Βόλενταμ,Ρότερνταμ, Ντελφτ, Χάγη, Βρυξέλλες, Γάνδη, Μπρυζ, Βατερλό, Λουξεμβούργο

 

1η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ Περιήγηση πόλης – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη στο αεροδρόμιο και γνωριμία με την πόλη. Στην περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πόλης που «επιπλέει» θα δούμε τον παραδοσιακό «Μύλο του Rembrandt» στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», το επιβλητικό «Rijksmuseum», την πανύψηλη «Δυτική Εκκλησία», το «μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά» και τον Κεντρικό Σταθμό. Θα δούμε, επίσης, την πλατεία Νταμ με τα βασιλικά ανάκτορα και τη Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιτσεπλεϊν, το εντυπωσιακό κτίριο του πλωτού σιδηροδρομικού σταθμού, το γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στη μεγάλη πλατεία με τη Λυρική Σκηνή. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προτείνουμε έναν περίπατο στα στενά σοκάκια της περίφημης συνοικίας «Τα Κόκκινα Φανάρια» και στην περιοχή γύρω από την Πλατεία Dam. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άμστερνταμ – Zaanseschans (20 χλμ.) – Βόλενταμ (25 χλμ.) – Μάρκεν (17 χλμ.) – Άμστερνταμ (25 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Κατόπιν αναχωρούμε και διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής με τα Polders και τα μικρά κανάλια θα φθάσουμε στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Zaanse Schans με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Βόλενταμ και Μάρκεν. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφτούμε και ένα τοπικό, παραδοσιακό τυροκομείο, όπου «Η Μικρή Ολλανδέζα», ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς παρασκευάζουν τα περίφημα ολλανδικά τυριά και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Επιστροφή το μεσημέρι στο Άμστερνταμ. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τα φημισμένα μουσεία Βαν Γκογκ (Van Gogh), με τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του Ολλανδού ζωγράφου Βαν Γκογκ, αλλά και άλλων σύγχρονών του καλλιτεχνών, καθώς και Rijks (Ρικσμουζέουμ) - το καλύτερο μουσείο του Άμστερνταμ και ένα από τα καλύτερα του κόσμου, στο οποίο εκτίθενται ως επί το πλείστον φημισμένοι πίνακες του ολλανδικού χρυσού αιώνα, όπως των Ρεμπράντ, Βερμεέρ, Φρανς Χαλς και άλλων μεγάλων ζωγράφων. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε μια κρουαζιέρα στα πανέμορφα κανάλια της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Άμστερνταμ – Ρότερνταμ (78 χλμ.) – Ντελφτ (16 χλμ.) – Χάγη (11 χλμ.) – Βρυξέλλες (177 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Ρότερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με ουρανοξύστες, μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και εντυπωσιακές γέφυρες όπως οι Willem και Erasmus. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ, με το πανέμορφο ιστορικό κέντρο και τους μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Συνεχίζουμε για την πόλη της «Ειρήνης», τη Χάγη, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου. Εκεί, θα δούμε το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης» και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες που συγκροτούν την πιο κομψή, καθώς και μεγαλύτερη και κοσμικότερη παραλία της Ολλανδίας, το Scheveningen. Αργά το απόγευμα άφιξη στις Βρυξέλλες. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Βρυξέλλες – Γάνδη (55 χλμ.) – Μπρυζ (56 χλμ.) – Βρυξέλλες (100 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τη γραφική Γάνδη, μία από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας, η πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτιου όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, την Μπρυζ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη, αυτό του Αγίου Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας, τη πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends και, τέλος, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση. 

 

5η ημέρα: Βρυξέλλες – Βατερλό (29 χλμ.) – Λουξεμβούργο (190 χλμ.) – Βρυξέλλες (200 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το μνημείο του Βατερλό στο σημείο που έγινε η τελευταία μάχη του Ναπολέοντα Α’ στις 18 Ιουνίου 1815, που αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τις Αρδέννες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα θα επισκεφθούμε το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Λουξεμβούργο. Στην περιήγησή μας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή Κόκκινη Γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Βρυξέλλες Περιήγηση πόλης – Σαρλερουά πτήση επιστροφής (62 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης, το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και, τέλος, το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Λίγος ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και έπειτα μεταφορά στο Σαρλερουά απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.Τιμοκατάλογος

 

Ξενοδοχεία

Early booking

Κανονική τιμή

1ο Παιδί

2-12 ετών

Early booking

1ο Παιδί

2-12 ετών

Κανονική τιμή

2ο Παιδί

2-12 ετών

Early booking

2ο Παιδί

2-12 ετών

Κανονική τιμή

Επιβάρυνση μονόκλινου

XO HOTELS Blue
Tower 4*

(ημικεντρικό)
Άμστερνταμ
 

&

Penta City Centre 4*

(ημικεντρικό)

Βρυξέλλες

545€

625€

345€

425€

-

-

215€

*Οι early booking τιμές ισχύουν για κρατήσεις έως 20/01/2023
**Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 

Πτήσεις με Transavia & Ryanair

22/02

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

13.25 – 15.35
HV 5808

27/02

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

15.50 – 19.35
FR 4997 

 

 Σημειώσεις:

 • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι.

 • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή.

 • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19): 20€/άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Transavia για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Άμστερνταμ και με τη Ryanair για το δρομολόγιο Βρυξέλλες (Σαρλερουά) – Θεσσαλονίκη

 • Μία αποσκευή καμπίνας και μία μικρή τσάντα, συνολικού βάρους 10 κιλών.

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα, με πολυτελές λεωφορείο

 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας

 • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός όπου απαιτείται

 • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία για 2 διανυκτερεύσεις στο Άμστερνταμ

 • και 3 διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες

 • Πρωινό καθημερινά

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους

 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€

 • Check point: 20€/άτομο