ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 5ΗΜ.


 

225.00

Ναί
 

 

Εκδρομή στην Πελοπόννησο για την περίοδο 28η Οκτωβρίου 2020

Οδοιπορικό στην ιστορία και την ομορφιά της πατρίδας μας
“Νέο ανανεωμένο Φθινοπωρινό πρόγραμμα”


Όλη η ιστορία και η φύση της Μεσογείου αποτυπωμένη σε έναν τόπο. Προορισμοί αυθεντικής ομορφιάς, καθένας με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, πρόθυμοι να σας υποδεχτούν όλη τη διάρκεια του χρόνου: Μεσσηνία, Ελαφόνησος, Μονεμβασιά, Μάνη, Πόρτο Χέλι, Καλάβρυτα, Ναύπλιο. Επισκεφθείτε την πατρίδα της ωραίας Ελένης και του γένους των Ατρειδών, των Ολυμπιακών αγώνων, της ιερής ελιάς και της αρχαίας Σπάρτης. Πόλεμος, ειρήνη και πολιτισμός – με φόντο έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας: την Πελοπόννησο.

 • Νέο ανανεωμένο πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις Φθινοπωρινές συνθήκες
 • Διαμονή στο Ναύπλιο, στο κέντρο της πόλης
 • Επιπλέον ξενάγηση στην Επίδαυρο στο διεθνώς φημισμένο ιατρικό κέντρο της αρχαιότητας και όχι μόνο στο θέατρο
 • Επιπλέον επίσκεψη με ξενάγηση στις Μυκήνες
 • Επιπλέον επίσκεψη με ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία
 • Έμπειρος συνοδός γνώστης της ιστορίας και της ομορφιάς αυτου του ιδιαίτερου ταξιδιού
 • Ελάτε μαζί μας γιατί...


Έχουμε ταξιδέψει την μεγαλύτερη χερσόνησο της χώρας μας από άκρη σε άκρη και αυτό μας βοήθησε πολύ μέσα στον τεράστιο πλούτο από διαδρομές, πόλεις και περιοχές να ξεχωρίσουμε αυτά τα «διαμαντάκια» που τελικά επιλέξαμε για το πρόγραμμα, για το οποίο θα μας επιτρέψετε να είμαστε περήφανοι. Ξεχωρίσαμε πόλεις, μνημεία και άλλα ενδιαφέροντα επισκέψιμα μέρη και τα τοποθετήσαμε στην εκδρομή μας με χρονική και ιστορική αλληλουχία ώστε με την βοήθεια του ξεναγού όχι απλά να συμμετέχετε αλλά να ζείτε το πρόγραμμα κάθε στιγμή. Επιλέξαμε για εσάς εκείνα τα ξενοδοχεία που στο τέλος της ημέρας θα σας προσφέρουν άνετη και ξεκούραστη διαμονή και πρόσβαση στο κέντρο της κάθε πόλης. Ο οδηγός μας , φροντίζοντας το λεωφορείο με όλους τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι συνθήκες παράλληλα σας μεταδίδει σιγουριά για άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Διαμονή:
Η διαμονή μας στις 3 πόλεις έχουν επιλεχθεί με ιδιαίτερη προσοχή. Αξιολογήσαμε την τοποθεσία, σε σχέση με την ποιότητα του κάθε ξενοδοχείου και φυσικά την παρεχόμενη τιμή. Οπότε μην σας απασχολεί γιατί έχουμε καταφέρει ότι καλύτερο για τη διαμονή σας.

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για Επίδαυρο και Ναύπλιο

 

1η ημέρα: Αναχώρηση για Επίδαυρο και Ναύπλιο

1Η ΗΜΕΡΑ :Ξεκινάμε νωρίς το πρωί γιατί η μέρα μας θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρίν φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό. Μετά από κάποιες απαραίτητες στάσεις, θα κάνουμε την πιο σημαντική μας στάση στην Επίδαυρο. Η Επίδαυρος είναι ο σημαντικότερος αρχαίος τόπος λατρείας του θεού Ασκληπιού. Το όνομα της δόθηκε από τον τρίτο κατά σειρά άρχοντά της, που ήταν και ήρωας της Επιδαύρου, τον Επίδαυρο, γιο του Άργους και της Ευάδνης. Ξακουστή σ' όλη την Ελλάδα την έκανε το Ασκληπιείο και το αρχαίο θέατρο, έργο του αρχιτέκτονα Πολύκλειτου, το οποίο σε ομορφιά και ακουστική, παραμένει αξεπέραστο μέχρι σήμερα. Είναι εκπληκτικό ότι ακόμη και η εκπνοή του ηθοποιού φτάνει μέχρι την τελευταία σειρά! Οι περισσότεροι επισκέπτες φεύγουν από την Επίδαυρο έχοντας δει μόνο το θέατρο. Εμείς όμως θα κάνουμε και μια συναρπαστική βόλτα στο διεθνώς φημισμένο ιατρικό κέντρο της αρχαιότητας. Θα δούμε το Καταγώγιο, το μεγαλύτερο οικοδόμημα του Ασκληπιείου, και θα φανταστούμε ένα αρχαίο πεντάστερο ξενοδοχείο με 160 διαμερίσματα, όπου διέμεναν οι ασθενείς και οι συνοδοί τους. Θα περιηγηθούμε στο Εστιατόριο, στα Λουτρά –στα οποία διακρίνονται ακόμη οι αρχαίοι νιπτήρες– και στη Θόλο, τον μυστηριακό χώρο λατρείας που στέγαζε την υπόγεια κατοικία του Ασκληπιού και μέχρι σήμερα θεωρείται το τελειότερο κυκλικό οικοδόμημα της αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής. Με εξαιρετικές εντυπώσεις από ένα μοναδικό χώρο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αλλά και ιστορικής σημασίας. Αναχωρούμε για το πανέμορφο Ναύπλιο. Μια αρχοντική πόλη με βαθιά ιστορία που δεν γίνεται να μην αγαπήσεις. Ένα όμορφο σκηνικό που όσες φορές και να το δείς πάντα σε με σαγηνεύει. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως είναι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας), ο ναός του Αγίου Γεωργίου (με σημαντικές εικόνες και τοιχογραφίες, όπως το αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Ντα Βίντσι), η Πλατεία Τριών Ναυάρχων με το Δημαρχείο, το Κυβερνείο ή Παλατάκι, καθώς και η Πλατεία Φιλελλήνων. Φυσικά θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε το Παλαμήδι, φρούριο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Ενετούς σε ύψος 216 μέτρων. Η ξενάγηση τελείωσε !! Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο και φυσικά το απόγευμα φαγητό και ποτό στον κεντρικό πεζόδρομο της Βασιλέως Κωνσταντίνου με τα αμέτρητα καταστήματα, στην οδό Σταϊκοπούλου με τα πολλά ταβερνάκια, στην παραλιακή περατζάδα της Μπουμπουλίνας, αλλά και στον Ψαρομαχαλά, την πιο παλιά συνοικία που κατοικείται από τις αρχές του 13ου αιώνα. Φιλική συμβουλή !! αναζητήστε τον «Ιταλό» που προσφέρει χειροποίητο ιταλικό παγωτό και σορμπέ σε διάφορες γεύσεις φρούτων και αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν της πόλης..

2η ημέρα: Μυκήνες - Μονεμβασιά - Σπάρτη

 

2η ημέρα: Μυκήνες - Μονεμβασιά - Σπάρτη

2Η ΗΜΕΡΑ:Είμαστε σίγουροι ότι θέλατε να μείνουμε στο Ναύπλιο τουλάχιστον ακόμη …πολλές ημέρες. Υποσχόμαστε ότι θα έρθουμε πάλι. Καλό πρωινό να πάρουμε δυνάμεις και οι «Πολύχρυσες» Μυκήνες μας περιμένουν. Επί πολλούς αιώνες οι άνθρωποι πίστευαν ότι το επίθετο πολύχρυσες ήταν απλώς καλλωπιστικό. Μέχρι που ο Ερρίκος Σλήμαν με το πείσμα που τον διέκρινε, ανακάλυψε σε λακκοειδείς τάφους στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, αμύθητους θησαυρούς από χρυσά κοσμήματα και έδωσε στο επίθετο “Πολύχρυσες”, το πραγματικό του περιεχόμενο. Πολλά από τα κοσμήματα που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Μυκηνών, φιλοξενούνται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Στην ξενάγηση μας (και όχι σε μια απλή περιήγηση) θα δώσουμε τη σημασία που πρέπει σε μια από τις αρχαιότερες και πιο σημαντικές πόλεις. Από τον χώρο της αρχαίας ιστορίας αναχωρούμε για τον χώρο της παράδοσης και των θρύλων. Πως αλλιώς να περιγράψεις την Μονεμβασιά, τo «πέτρινο καράβι» και τόπο καταγωγής μεγάλου ποιητή Ρίτσου. Πετρόχτιστα σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφα ενετικά αρχοντικά και λιθόκτιστα σοκάκια συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό που θα μας ταξιδέψει στο χρόνο! Την πόθησαν πολλοί: ιππότες, πειρατές, σταυροφόροι και αυτοκράτορες… Ήρθε η ώρα να την ανακαλύψουμε και να παρασυρθούμε κι εμείς από τη γοητεία της! Με το σπίτι του Ρίτσου, την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού και το χαριτωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο ως σημεία αναφοράς, οι βόλτες στα σοκάκια του κάστρου είναι σπαρμένες με τα χρώματα από το ηρωικό παρελθόν της περιοχής. Αφήνουμε λοιπόν την ονειρική καστροπολιτεία και κατευθυνόμαστε στην «πόλη των ηρώων» την Σπάρτη. Νεοκλασικά κτίρια, λεωφόροι, πλατείες, πεζόδρομοι και χώροι πρασίνου, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στολίζουν την Σπάρτη δημιουργώντας στον επισκέπτη την αίσθηση της λιτότητας και ευχαρίστησης . Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης και αφού ξεκουραστούμε ακολουθούμε πιστά την οδηγία των ντόπιων, να δοκιμάσουμε οπωσδήποτε σύγκλινο το οποίο αποτελείται από χοιρινό παστό, που καπνίζεται και ύστερα βράζεται με πορτοκάλι. Καλή ξεκούραση !!!

3η ημέρα: Μυστράς - Σπήλαια Διρού - Αρεόπολη - Γύθειο - Μάνη

 

3η ημέρα: Μυστράς - Σπήλαια Διρού - Αρεόπολη - Γύθειο - Μάνη

3Η ΗΜΕΡΑ: Απολαμβάνουμε το πρωινό μας και είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε. Η καστροπολιτεία του Μυστρά μας περιμένει και «παραμονεύει» κυριολεκτικά αφού είναι πολύ κοντά, σχεδόν δίπλα στην Σπάρτη και μας μεταφέρει στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία… Πέτρινα καλντερίμια γεμάτα οχυρά, εκκλησίες, μονές, παλάτια και αρχοντικά μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Η περιήγηση στα πέτρινα καλντερίμια του είναι ένα ταξίδι στην ιστορία που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Απαραίτητη η επίσκεψη στην Μητρόπολη που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο. Εδώ στέφθηκε αυτοκράτορας ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο μοναδικός αυτοκράτορας που στέφθηκε σε περιοχή εκτός της Κων/πολης. Από την ηρωική εποχή και την εποποιία των Παλαιολόγων θα μεταφερθούμε σε ένα πραγματικό θαύμα της φύσης όπως είναι τα σπήλαια του Δυρού. Το σπήλαιο της Βλυχάδας, (ένα από τα 3 σπήλαια συνολικά, τα άλλα δύο είναι η Αλεπότρυπα και το Καταφύγι) είναι ένα από τα κορυφαία σπήλαια του κόσμου με την ηλικία του να υπολογίζεται στα 2 με 3 εκατομμύρια χρόνια! Κάτω από το λιτό τοπίο της Μάνης η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία… κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες, αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα! Επόμενη επίσκεψη είναι η πόλη του αρχαίου θεού Άρη η Αρεόπολη. Είναι ένας παραλιακός παραδοσιακός οικισμός, με πέτρινους πύργους ο οποίος φημίζεται για τον ιστορικό ρόλο που έπαιξε στην επανάσταση του 21. Για το τέλος σας το κρατάμε «Μανιάτικο» και θα επισκεφθούμε το πανέμορφο πόλη-λιμάνι, Γύθειο. Βόλτα στην προκυμαία, το απαραίτητο καφεδάκι και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η ημέρα: Αρχαία Ολυμπία - Πάτρα

 

4η ημέρα: Αρχαία Ολυμπία - Πάτρα

4Η ΗΜΕΡΑ:Το πρωινό είναι το καλύτερο γεύμα και εμείς θα το τιμήσουμε. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την «κοιλάδα των θεών» όπως έχει χαρακτηριστεί η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του κόσμου, που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες. Βρίσκεται στην πανέμορφη κοιλάδα του ποταμού Αλφειού, εκεί όπου άνθισε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, αφιερωμένο στον πατέρα των θεών, τον Δία. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει εκτός από το Ιερό του Δία, με τους ναούς και τα κτίρια που σχετίζονταν άμεσα με τη λατρεία, και διάφορα οικοδομήματα που είχαν χτιστεί γύρω από αυτό, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, βοηθητικά κτίρια, χρηστικά και διοικητικά, καθώς και οικοδομήματα κοσμικού χαρακτήρα. Οι εναλλαγές συνεχίζονται, από το «αρχαίο πνεύμα, το αθάνατο» αναχωρούμε για την Πάτρα. Ζωντανή νεανική πόλη, πολύβουο λιμάνι και βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού. Η σωστή ρυμοτομία της, με μεγάλους κεντρικούς δρόμους παράλληλους στο λιμάνι, κάθετους πεζόδρομους και μεγάλες πλατείες, δημιουργούν ωραία αίσθηση και προσφέρονται για περπάτημα. Η Πλατεία Τριών Συμμάχων απέναντι από το λιμάνι είναι κλασικό σημείο συνάντησης με φόντο το Ρολόι και το –έρημο σήμερα– ιστορικό νεοκλασικό ξενοδοχείο «Ματζέστικ» που έχει φιλοξενήσει ιστορικές προσωπικότητες. Η βόλτα που οδηγεί στον αναστυλωμένο Φάρο –στα δυτικά του λιμανιού– είναι αγαπημένο σημείο για το ηλιοβασίλεμα. Πίσω μας στέκει η εντυπωσιακή εκκλησία του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, όπου όλοι δίνουν το «παρών» τη μέρα της γιορτής του. Τακτοποιούμαστε στο ξενοδοχείο Astir 4*, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο και μας δίνει την δυνατότητα το απόγευμα να κάνουμε βόλτα στην περίφημη πλατεία «ψηλαλώνια» που μας σύστησαν οι φίλοι μας οι Πατρινοί, ως την πιο όμορφη της πόλης.

5η ημέρα: Ναύπακτος - Γαλαξίδι - Δελφοί - επιστροφή

 

5η ημέρα: Ναύπακτος - Γαλαξίδι - Δελφοί - επιστροφή

5Η ΗΜΕΡΑ:Θα χρειαστούμε καλό πρωινό σήμερα γιατί είναι ημέρα επιστροφής και θα χρειαστούμε δυνάμεις. Ας μην μελαγχολήσουμε όμως γιατι θα επισκεφτούμε μια σειρά από πανέμορφα μέρη. Πρώτος μας σταθμός, η Ναύπακτος μια πόλη γεμάτη ιστορία που ξέρει να κρατά το ενδιαφέρον του επισκέπτη της αμείωτο. Από τη ζωή στο γραφικό ενετικό λιμάνι της μέχρι τα στενά σοκάκια… Θα χαιρετήσουμε τον Μιγκέλ Θερβάντες (συγγραφέα του Δον Κιχώτη) που το άγαλμα του στο λιμάνι μας θυμίζει ότι συμμετείχε στην περίφημη ομώνυμη ναυμαχία και θα αναχωρήσουμε για το Γαλαξίδι. Χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός από το 1978, το Γαλαξίδι έχει μια αρχοντική ομορφιά που σε ταξιδεύει. Το λιμάνι του κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις εποχές που ήταν γεμάτο μπρατσέρες και σκούνες. Στενά σοκάκια ανηφορίζουν από το λιμάνι στο εσωτερικό της πόλης και βγάζουν σε καντούνια με φροντισμένα σπίτια, διατηρητέα αρχοντικά και εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές. Με γλυκιά νοσταλγία για εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί πάμε να μάθουμε το μέλλον μας, στο πιο κατάλληλο μέρος το περίφημο μαντείο των Δελφών !! Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου. Για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό-θρησκευτικό κέντρο και σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Εντυπωσιασμένοι από την μυστηριακή ατμόσφαιρα, πλουσιότεροι σε εικόνες και εμπειρίες παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο και απόλυτη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. 
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία για 4 διανυκτερεύσεις 
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο 
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Viber Group για καλύτερη επικοινωνία με τον συνοδό 
 • Επίσημος ξεναγός για την Επίδαυρο και τις Μυκήνες 
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
 1.  

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, ο φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία και ότι αναγράφεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΓΥΡΟΣ ΠΕΟΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 5 ΗΜ. 24/10

Ξενοδοχεία

AGAMEMNON / Ναύπλιο

MENELAION / Σπάρτη

ASTIR / Πάτρα

Τιμές κατ' άτομο με πρωινό

 Σε δίκλινο 225€ -

σε τρίκλινο 210€

τιμή παιδιού εως 12 ετών 140€ 

μονόκλινο 310