ΜΕΤΕΩΡΑ - ΜΕΤΣΟΒΟ 1ΗΜ.


 

18.00

Ναί
 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕΤΕΩΡΑ-ΜΕΤΣΟΒΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

**********************

Αναχώρηση στις 07:30 το πρωί από το Δημαρχείο. Έξω από την Λάρισα στο τουριστικό ΝΙΑΒΗΣ θα κάνουμε στάση για καφέ. Ακολουθώντας  τη διαδρομή για Καλαμπάκα  φθάνουμε  στα Μετέωρα. Από μακριά φαντάζει ο όγκος των Μετεώρων με τα μοναστήρια του. Άφιξη στις 10.30,  εδώ θα επισκεφθούμε  ένα από τα μεγαλύτερα γυναικεία μοναστήρια της περιοχής, του Αγ. Στεφάνου, θα παραμείνουμε για μία ώρα. Φεύγοντας συναντάμε τα εξής μοναστήρια την Αγία Τριάδα, το Μεγάλο Μετέωρο ή Μεταμόρφωση, τη μονή Βαρλαάμ, τη μονή Ρουσάνου, Αγίας Βαρβάρας και τον Άγιο Νικόλαο Αναπαύσα. Στην Καλαμπάκα θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο Φυσικής Ιστορίας και μανιταριών. Τιμή εισόδου 4€.

   Αμέσως μετά φεύγουμε για το Μέτσοβο περνώντας από το Μουργκάνι, την Παναγίτσα και αφού διασχίσουμε την Εγνατία Οδό, παίρνουμε την  έξοδο ανηφορίζοντας  για το Μέτσοβο  άφιξη περίπου στις 14.00. Είναι μια όμορφη ορεινή κωμόπολη χτισμένη ψηλά στην Πίνδο με υψόμετρο 1.160 μ. με εντυπωσιακό τοπίο. Υπήρξε η πατρίδα των Τοσίτσα και του Ευαγ. Αβέρωφ.  Εδώ θα παραμείνουμε για μεσημεριανό φαγητό (ατομικά έξοδα) και ελεύθερος χρόνος για να αγοράσετε τα περίφημα τυροκομικά προϊόντα και υφαντά, επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Αβέρωφ-Τοσίτσα.

Αναχώρηση στις 16.30  παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής  θα φτάσουμε στα Τρίκαλα όπου θα κάνουμε μία μικρή στάση. Επιστροφή στο Βόλο το βράδυ.

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: € 18