ΝΥΜΦΑΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 2ημ.


 

70.00

Ναί
 

ΝΥΜΦΑΙΟ  -ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ - ΦΛΩΡΙΝΑ

********************************************

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ :  2 ΗΜΕΡΕΣ

1Η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΛΟΣ – ΝΥΜΦΑΙΟ – ΦΛΩΡΙΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 Αναχώρηση ώρα 07:00 από την Ευαγγελίστρια. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Λάρισας φθάνουμε στην Ελασσόνα, όπου θα κάνουμε στάση 30 λεπτών για καφέ. Συνεχίζουμε μέσω Κοζάνης και φθάνουμε στο χωριό ΑΕΤΟΣ. Μία ώρα ενημέρωση στο κέντρο προστασίας της Αρκούδας και επίσκεψη στον Κτηνιατρικό σταθμό «Αρκτούρος».   Ανηφορίζουμε στις πλαγιές του όρους Βίτσι και σε υψόμετρο 1.346μ. φθάνουμε στο ΝΥΜΦΑΙΟ. Το πούλμαν θα παραμείνει στο πάρκινγκ, διότι απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτ/των στον οικισμό.

Στον διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου θα δούμε  πολλά δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και αξίζει να επισκεφθείτε τη  Νίκειο Σχολή, και το σπίτι των Χρυσικών της Νεβέσκας που στεγάζει το Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας, Λαογραφίας και Ιστορίας του Νυμφαίου.

Μετά το μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά) ακολουθούμε τη διαδρομή που περνά από το χωριό Λέχοβο, φθάνουμε στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. To απόγευμα θα δούμε τα όμορφα αρχοντικά, τη μαγευτική λίμνη με το γραφικό εκκλησάκι  της Παναγίας Μαυριώτισσας. Βραδινό φαγητό (έξοδα ατομικά). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. 

                                                                                                          

2η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΠΡΕΣΠΕΣ – ΒΟΛΟΣ

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τις όμορφες λίμνες ΠΡΕΣΠΕΣ που βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας, Γιουγκοσλαβίας και Αλβανίας.

Η Μικρή Πρέσπα βρίσκεται αριστερά του κεντρικού δρόμου και χωρίζεται από τη μεγάλη με μία στενή λωρίδα γης. Ολόκληρη η περιοχή έχει χαρακτηρισθεί Εθνικός δρυμός. Υπάρχουν πελεκάνοι, αγριόπαπιες και πολλά είδη σπάνιων πουλιών.

Πρώτη στάση στον Άγιο Αχίλλειο. Για να πάμε στο νησάκι να δούμε τις ερειπωμένες Βυζαντινές εκκλησίες περπατάμε επάνω στην πλωτή γέφυρα. Επιστρέφουμε πίσω και συνεχίζουμε για το χωριό Ψαράδες, που βρίσκεται στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Θα παραμείνουμε 2 ώρες για να θαυμάσουμε τη λίμνη και όσοι θέλετε μπορείτε να επισκεφθείτε με βαρκάκια τα σπήλαια, τα πολλά ασκηταριά και τις βραχογραφίες. Μετά το μεσημεριανό φαγητό (έξοδα ατομικά) παίρνουμε το δρόμο για ΦΛΩΡΙΝΑ όπου θα παραμείνουμε για 1 ώρα. Αναχώρηση για Βόλο με μία ενδιάμεση στάση για καφέ στη Νεράιδα, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη λίμνη του Πολύφυτου από ψηλά. Άφιξη στο Βόλο το βράδυ.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Μεταφορά με το υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της Καστοριάς με πρωινό.
  • Τις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

  • Τα γεύματα (μεσημεριανό – δείπνο)
  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο
  • Επίσκεψη στον Κτηνιατρικό σταθμό «Αρκτούρος»

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:70€