Θεατρική Παράσταση " Λωξάντρα"


 

40.00

Ναί
 

ΑΘΗΝΑ

Θεατρική Παράσταση

30/3| 1ημέρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Αναχώρηση 10.30 από το Δημαρχείο του Βόλου. Με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή, φθάνουμε στην Αθήνα το μεσημέρι. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο. Στην συνέχεια παραλαμβάνουμε τα εισιτήρια του Θεάτρου Βεάκη. Η παράσταση ξεκινάει στις 17.00 και μετά το τέλος της παράστασης συγκέντρωση και επιβίβαση στο λεωφορείο για την επιστροφή μας στον Βόλο με ενδιάμεση στάση στη διαδρομή.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ΄ ΤΟΜΟ :40€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Τη μεταφορά με πούλμαν και τα εισιτήρια της απογευματινής παράστασης ώρα 17.00 στη 10η θέση πλατεία

 

ΛΩΞΑΝΤΡΑ

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου

Στη σκηνή του ανακαινισμένου ιστορικού θεάτρου Βεάκη, ένας πολυπληθής θίασος ηθοποιών και μουσικών, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου (Λωξάντρα), τον Γιώργο Αρμένη (Δημητρός), τον Μιχάλη Μητρούση, την Ευαγγελία Μουμούρη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου (τραγουδίστρια Ευθαλία) ζωντανεύουν την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές μιας ξεχασμένης Ελλάδας.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο συναρπαστικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, σε θεατρική απόδοση του Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη είναι μια γοητευτική παράσταση-ταξίδι στο χρόνο, μέσα από τα μάτια και τις συνταγές μιας χαρισματικής γυναίκας.

Η θρυλική κοκόνα από την Πόλη

Τέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!

Η Λωξάντρα δεν είναι γέννημα συγγραφικής φαντασίας, αλλά πρόσωπο υπαρκτό. Συγκεκριμένα, η γιαγιά της Μαρίας Ιορδανίδου. Η τελευταία το 1962 και σε ηλικία 65 χρονών μετέφερε στο ομώνυμο μυθιστόρημα την ιστορία αυτής της δυναμικής γυναίκας, περιγράφοντας παράλληλα με χιούμορ και ζηλευτή ζωντάνια τα έθιμα και τη ζωή των Ελλήνων της Πόλης.

Ελάτε, λοιπόν, να θυμηθούμε οι παλαιότεροι και να μάθουμε οι νεότεροι τα παλιά, να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Και πού ξέρετε, ίσως η Λωξάντρα σας φιλέψει και λίγο από τον ξακουστό χαλβά της.